Beardedky

a jedna tibeťanda…

Working testy pro BC, Jihlava 10. 7. 2016

| 0 comments

Letos jsem si zkusila poprvé být pořadatelem sobotní Speciální výstavy bearded collií a hned v neděli poté jsem pořádala Working testy pro bearded collie. Byl to opravdu náročný víkend, ale skvělý! 🙂 Moc ráda jsem viděla zase staré známé a taky jsem si s Idušákem zkusila splnit nějakou tu zkoušku… 🙂
Na WT jsem dlouho nebyla, protože Ciruše ten poslední a nejtěžší – Senior test splnila už pár let zpátky. Letos jsme pozvali rozhodčí ze země původu Frances Chapman-King, proto jsem se velice těšila, že to zrovna dobře vyšlo, že se budu moct s Iduškou zúčastnit.
Měla jsem v plánu nastoupit na Primary test a pokud se mi podaří ho splnit, tak i na Junior.
Na Primary test jsem nastoupila trochu nečekaně rychle, protože pejska před námi píchla včela a tak si dal pauzu před dalšími cviky. Můj plán jak si prve pocvičím s pamlskama, na destičce, atp. tak rychle selhal 😀 Iduška byla na začátku trochu nepozorná, párkrát si štěkal, ale pak zbytek testu odchodila parádně. Primary test zahrnuje testování psa v různých tempech chůze, v různých situacích (zastavování, potkání psa, člověka, konverzování s cizím člověkem, hlučná skupinka a tak). Další cvik je odmítání jídla – tz. že pes nesmí jít do misky s jídlem na zemi – Iduše si misky ani nevšimla 🙂 Dlouhodobé odložení s přivázáním u kolíku (v našem případě u lampy), přivolání, prosahání cizí osobou v sedě. Test jsme splnily na krásných 97 bodů ze 100 – z toho minimálně dva byly moje, kdy jsem pořád napínala vodítko, protože prostě s psem na vodítku u nohy neumím chodit 😀 (cvičím to jen bez vodítka…)
Teplo bylo pořád větší, ale na Junior jsme nastoupily také. První bylo odložení tentokrát už bez kůlu a Iduška ho zvládla super. Při chůzi začala dělat koniny, dala si pár jumpů mně do ksichtu, odrazů od těla, místo pomalé chůze dělala rychlou a místo rychlé skoky 😀 Když jsme po pár krocích tuhle počáteční „krizi“ překonaly, Iduška zvládla všechny rušivky, tempa perfektně! Dostala za to dva bodíky dolů, což bylo samozřejmě právem. Další cviky zvládla ale skvěle!!! Při jejím přivolání a aportu jsem slyšela z úst rozhodčí a stewarda WOW! a obdiv, takže jsem byla mooooc potěšená 🙂 Skočku 30 cm ta moje agiliťačka taky zvládla levou zadní a pak už byla jen prohlídka psa jako na výstavě. Všechny ostatní cviky jsme měly na plný počet, takže celkem 98 bodů ze 100.
Jsem  na Idušku moc pyšná a těším se na další rok na další WT!! 🙂

Napsat komentář

Required fields are marked *.