Beardedky

a jedna tibeťanda…

Koupání v okolí Brna II.

| 1 Comment

Celková mapa ZDE.

3. Srpek v Kuřimi

Rybník Srpek je perfektní na plavání lidí se psem. Není to tedy zrovna průzračná voda a čím pozdější část léta, tím (logicky) horší. Já jsem se tam v půlce srpna koupala a v pohodě. Plavou tam kachny a labutě, ale protože je rybník velký, dá se jim v pohodě vyhnout. Taky tam určitě nebudete sami, co se lidí i psů týče. Kolem jezdí vlak (ale ne přímo u rybníka) – což by někomu mohlo třeba vadit. Pro ty, kteří mají rádi po plavání vycházku, přes Zlobice je moc hezká trasa. Ovšem u rozhledny je oplocený areál (jde jím v pohodě projít, je tam branka, kterou se smí) plný pasoucích se ovcí.

4. Lelekovický rybník

Na této trase je několik rybníků a v některých se ale NESMÍ! koupat. V tomto označeném na mapě se koupat smí. Určitě je to rybník na plavání jen se psem. Vstup je pozvolný a jenom jeden pěkný. Moc lidí tam nejspíš nepotkáte. Rybník prý dříve býval hodně špinavý. Co já si ale z letoška i z loňska pamatuju, byl vždycky OK.

5. Hádek u Ochozu

Rybník je vhodný na koupání psů i lidí. V teplejších dnech slouží jako přírodní koupaliště – je vedle něj i hospoda se zahrádkou, proto tady potkáte více lidí. My jsme však dojely rány kolem půl 9 v sobotu a nebyl tam nikdo 🙂 V okolí zase vede krásná trasa po zelené a pak modré turistické až po Kaprálův mlýn.

6. Popůvky – zadní rybník

U předního rybníku se dá dobře zaparkovat. V něm se koupe hromada lidí, ikdyž mně osobně rybník hodně smrděl. Zadní rybník, kam dojdete od parkoviště asi za 3 minuty, je podle mě mnohem čistší. Akorát je menší, jenom s jedním vstupem po schodkách a později na něm i rostly lekníny, proto se tam lidem asi nelíbí. Pro nás pejskaře ale ideální 🙂 Já sama jsem tedy do rybníka nikdy nevlezla, ale řekla bych, že je voda je v lepším stavu jak třeba v Kuřimi.

7. Maršovské jezírko

Podle mě nejlepší koupačka ever!! Maršovské jezírko je zatopený kaolínový lom. Koupala jsem se tady já i pejsci. Čistší vodu jsem nikde jinde nepotkala. Při plavání jsem si viděla na konce nohou a pejsky jsem viděla při plavání úplně celé, takže jsem mohla krásně sledovat, jak plavou. Pár lidí tady potkáte, ale na to, jak je to krásné, jich až tolik není. Jednou jsme tady byli ve 3 odpoledne o víkendu a měli jsme jeden celý velký vlez v pohodě pro sebe. Ciri místy štěkala a nikdo nám nic neřekl.

One Comment

Napsat komentář

Required fields are marked *.