Beardedky

a jedna tibeťanda…

F-Ajlin Kipu Khyim, naše nová holka

| 0 comments

Máme novou holčičku! Jmenuje se F-Ajlin Kipu Khyim, říkáme jí Lili 🙂 Lilinka je tibetská teriérka, dovezli jsme si ji ve čtvrtek 12. října až z Litvínova. Byla to naprosto rychlá akce, v pondělí taťka volal paní chovatelce a ve čtvrtek jsme si pro Lili jeli 🙂 Nejlepší na tom bylo, že mamka vůbec netušila, že pro Lilinku jedeme a večer jsme jí nachystali překvápko… Mamka zrovna nebyla doma, když jsme přijeli s Lili domů. Schovali jsme se všichni i s Lili v pokoji, po tmě jsme čekali až mamka vejde a když vešla, vypustili jsme malou Lili k ní s voláním „Všechno nejlepší k narozeninám!“ – Ano, Lili je narozeninový dárek naší mamky.

Tetičky Alu a Ciru zatím nejsou moc nadšené, doma je Lili vetřelec a vrčí na ni 🙁 Ale venku? Cirinka začíná pomalu povolovat, s Lili se hrají, tahají se o hračky, no prostě jsou super kámošky!! Tak snad to jednou bude OK i doma.

Lili je úplně jiná než malé beardetky, ještě aby ne, když je TT 😀 Je mnohem divočejší, venku si musí všechno nejdříve prozkoumat než hodí ocásek na záda a je v pohodě. A když se už rozkouká? Je jak ďábel! Lítá, kouše (nejradši má holeň a nos!), trhá oblečení – nejlepší jsou smradlavé ponožky mýho bráchy, ohlodává notebooky (zatím jen jeden, který byl položený moc nízko :-D),.. No, bylo by toho určitě hodně 🙂 Venku všechno hrozně zkoumá – čmuchá, to jsme u holek taky moc nezažili. A taky umí trucovat 🙂 Když se zasekne, je prostě zaseklá a nikdo s ní nehne!

Začali jsme už i něco málo cvičit – třeba drive na hračku, kontrolu s pamlsky, nose touch, ale je to zatím takové děťátko a ještě si zvyká, takže zatím hodně pozvolna 🙂

A aby si někdo nemyslel… Lili není můj pes, ale NÁŠ! Žádné velké plány s ní nemám, cvičit bude mamka a já jí budu jen pomáhat… Cirinka je pořád moje holčička a jezdí se mnou do Brna, zatímco Lili obšťastňuje mamku a taťku doma v Třebíči 🙂

 

Napsat komentář

Required fields are marked *.