Beardedky

a jedna tibeťanda…

Dogdancingové zkoušky Pezinok 27. 2. 2016

| 0 comments

V sobotu podvečer se v Pezinku na Slovensku konaly DD zkoušky. Rozhodla jsem se jet sem, protože zkoušky v ten den v Brně se konaly v PetCentru, kde by pro Idušku bylo moc těžké prostředí. Proto jsme jeli raději dál, ale zase do nádherné psí haly – jsem ráda, že jsem ji viděla! A zůstali jsme do neděle a udělali si super výlet po Malých Karpatech.

Každá z holek měla nacvičeno na jednu zkoušku – Iduška na MD1 a Ciri na HtM1. Můj „kůň“ byla hlavně Ciri, která poslední měsíc cvičí jak ďábel – bez pamlsků, bez štěkání! Prostě WOW! Přesně ty věci, s kterými u ní nejvíc bojuju, tak ty jí perfektně šly. No a výsledek zkoušek byl přesně opačný 😀

Cirince asi neprospěla dlouhá cesta autem, byla hrozně rozležená a asi jí neprospěly i zkoušky večer, popravdě nevím, co se stalo. Ale Cirínek byl jak zpomalený film. Celou sestavu neštěkala, cvičila poctivě, vrtěla ocáskem, ale chodila a všechno dělala oproti normálu hrozně pomalu. Proto jsme se nevešly do času a poslední cvik už byl nad limit – proto diskvalifikace. Pro příště vím, že musím kalkulovat s tím, že Ciri nepovalí jako na tréninku a raději nedělat u prvků krok, dva, tři navíc – pro jistotu, jak se doporučuje. Raději trochu zariskovat, ale stihnout to do času 🙂 Co Cirinka totiž stihla, tak měla asi až na jeden nebo dva prvky na plný počet. I paní rozhodčí mi zkoušku pochválila.

Iduška byla rozjetá jako obvykle. 😀 V průběhu sestavy mi uštědřila jeden nebo dva výskoky na záda. A myslím, že i jeden nebo dva štěky. Za to samozřejmě šly body dolů. Ale největší chybou, která nás stála výbornou, je můj nose touch před couváním. Nastavila jsem jí ruku před sebe – jako na NT s tím, že než přijdovnou e, dám gesto na couvání a na NT nedojde. Ida byla ale zrychlená tak moc, že mi přistála v ruce a tlačila mi nosem do ruky… No a za to jsme dostaly 2 body dolů (ze 3), ikdyž jinak couvání bylo naprosto luxusní a na Idu nejrovnější, co jsem kdy viděla!!
Takže z couvání jsem byla nadšená. Chůze stranou jí také někdy moc nejde, ale tentokrát byla perfektní! Serpentiny – bez skoků a krásně pozorně. Takže taky paráda 🙂 A celkově chůze u nohy včetně pivotu se mi také líbila.

Z těchto zkoušek jsem opravdu velmi silně poučena 😀 Vím, co jsem udělala špatně a příště si na to dám zase větší pozor a zkoušky dopadnou třeba zase o něco lépe. S holčičkama jsem moc spokojená. Takže prostě dobrý zkoušky!!! 🙂

Napsat komentář

Required fields are marked *.